Pasta kanapkowa

Pasta z łososia wędzonego

Pasta z twarożku i wędzonego łososia – idealna na kanapki, na śniadanie oraz kolację.

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia
  • 150 g serka śmietankowego naturalnego, np. Almette
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz świeżo mielony
  • kilka gałązek koperku

 
DSC_0018PL

Wykonanie:

  1. Łososia wędzonego pokroić drobno, wrzucić do blendera wraz z serkiem, majonezem i sokiem z cytryny. Zblendować na gładką masę.
  2. Cebulkę i koperek posiekać drobno, dodać do pasty, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

 

Rate this post

3 thoughts on “Pasta z łososia wędzonego”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.