Pasta z twarożku i wędzonego łososia – idealna na kanapki, na śniadanie oraz kolację.
Składniki:
- 200 g wędzonego łososia
- 150 g serka śmietankowego naturalnego, np. Almette
- 1 mała czerwona cebula
- 1-2 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- pieprz świeżo mielony
- kilka gałązek koperku
Wykonanie:
- Łososia wędzonego pokroić drobno, wrzucić do blendera wraz z serkiem, majonezem i sokiem z cytryny. Zblendować na gładką masę.
- Cebulkę i koperek posiekać drobno, dodać do pasty, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!
IDEALNE POŁĄCZENIE .PIĘKNE FOTKI !
A ile majonezu? bo jakoś nie widzę w składnikach :)
Już dopisałam :) Dzięki :)