Pianka wiśniowo-cytrynowa – Pyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach <3
Pianka wiśniowo-cytrynowa – Składniki:
- Galaretka wiśniowa – 1 opak.
- Galaretka cytrynowa – 1 opak.
- Mleko skondensowane niesłodzone – 340g
- Biała czekolada – kilka kostek
- Gorzka czekolada – kilka kostek
- Cukier waniliowy – opcjonalnie do smaku, jeśli chcecie trochę słodszy deser
Pianka wiśniowo-cytrynowa – Wykonanie:
- Galaretkę wiśniową rozpuścić w 250ml wrzątku.
- Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250ml wrzątku.
- Obie galaretki pozostawić do ostudzenia i gdy zaczną lekko tężeć dodać do każdej po 170g mleka skondensowanego i ubijać mikserem na najwyższych obrotach aż masa będzie puszysta.
- Na dno blaszki (użyłam wysokiej, okrągłej blaszki o średnicy 18cm ) najpierw wylać masę wiśniową, a następnie delikatnie masę cytrynową. Włożyć do lodówki na kilka godzin, by pianka całkowicie stężała.
- Kilka kostek białej i gorzkiej czekolady zetrzeć na tarce. Oprószyć wierzch pianki. Smacznego!
Czyli po 160 ml mleka do kazdej galaretki ?
Nie. W wykonaniu ma Pani napisane “Obie galaretki pozostawić do ostudzenia i gdy zaczną lekko tężeć dodać do każdej po 170g mleka skondensowanego i ubijać mikserem na najwyższych obrotach aż masa będzie puszysta.”
Pozdrawiam ;)
A jesli mam mleko słodzone zageszvzone skondensowane to może być.?
A jeslu am mleko skondensowane słodzone to może być
Świetne ciacho :-) wygląda pysznie :-)
ile to w ml bedzie tego mleka?
320ml mleka skondensowanego ;) Pozdrawiam :) Miło mi będzie jeśli podeślesz zdjęcie pianki na maila: kontakt@kulinarneprzeboje.pl
Super wygląda
Mleko ma być niesłodzone z puszki czy może być z kartonu?
Może być z kartonu :)
Jeśli lubi się bardziej słodkie desery to można dodatkowo dać 1 opak. cukru waniliowego
O to super :-). To w puszce ciężko dostać :-/.
pyszności :)
dobre
mniam
Prezentuje się znakomicie ! a pewnie jeszcze lepiej smakuje :)
wow super :D
Mniaaaaaam :-) Takie ptasie mleczko owocowe? :-) Piękne kolory!
Dokładnie ;)