Pierś kurczaka z ananasem i mozzarellą

Pierś kurczaka z ananasem i mozzarellą

Szybki obiad dla leniwych ;-)

Składniki

  • Pierś kurczaka 1 duża, pojedyncza pierś z kurczaka
  • Ser mozzarella 1 kulka
  • Krążek ananasa 2 krążki
  • Przyprawa do kurczaka (lub zioła w młynku świeżo zmielone) do smaku
  • Pieprz kolorowy
  • Papryka słodka

Pierś kurczaka z ananasem i mozzarellą

Wykonanie:

  1. Pierś przekroić na 2 części. Lekko rozklepać tłuczkiem.
  2. Natrzeć piersi ziołami (lub przyprawą do kurczaka) i oliwą, posypać jeszcze odrobiną słodkiej czerwonej papryki i wstawić na ok. 1 godz. do lodówki.
  3. Pierś podsmażyć na patelni z obu stron. Następnie nałożyć na nią 1 plasterek ananasa oraz 2 plasterki grubo pokrojonej mozzarelli. Przyprawić kolorowym pieprzem. Wstawić do piekarnika na chwilę, aż ser się ładnie rozpuści.
  4. Wyłożyć upieczoną pierś na talerz. Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 odpowiedzi na “Pierś kurczaka z ananasem i mozzarellą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.