Pyszne, soczyste piersi z boczkiem zadowolą niejedno podniebienie :)
Składniki
- Pierś kurczaka 1 duża podwójna pierś
- Tymianek świeży
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Oliwa z oliwek
- Boczek parzony w plastrach
Wykonanie:
- Piersi z kurczaka umyć, osuszyć.
- Pokroić je w poprzek na kawałki.
- Mięso doprawić drobno posiekanymi 3 gałązkami tymianku, solą i pieprzem. Kurczaka podlać niewielką ilością oliwy z oliwek. Mięso natrzeć oliwą i przyprawami.
- Każdy kawałek kurczaka zawinąć w plaster boczku.
- Włożyć mięso na blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 25-30 minut w temp. 180C.

Smacznie :)
Robiłem podobnie ale podudzia. Pycha ;) Oczywiście glos oddalem ;)
wszystko fajnie, ale boczek jak namalowany, o co chodzi?
zwykły boczek parzony w plasterkach, żaden namalowany ;)
no dobrze, wierzę;-)
a jeśli chodzi Pani o kolor, to zdjęcia były robione telefonem ;p wiec taki wyszedł kontrast z białym tłem ;)
A mnie intryguje to coś po prawej! No bo po lewej ryż, a po prawej coooo????? A roladki ładne :) Pozdrawiam
Surówka z białej kapusty ;)
PIERSIĄTKO DUŻO ZYSKUJE NA SMAKU .UWIELBIAM WŁAŚNIE TAK ZROBIONE – PEŁNE AROMATU ,SOCZYSTE ,A JEDNOCZEŚNIE DELIKATNE
Zgłodniałam:)
Wypróbuję na pewno, ale jak zrobi się chłodniej:)
smakowity obiadek:)
napewno zrobie wyglada apetycznie