Składniki
- Dodatki
- Mozzarella 150g
- Szynka parmeńska kilka plasterków
- Pomidorki koktajlowe kilka
- Czarne oliwki kilka
- Rukola garść
- Składniki na ciasto do pizzy /
- Sos do pizzy
Wykonanie:
- Przygotować ciasto na pizzę (link do przepisu) – bez pieczenia.
- Przygotować sos do pizzy (link do przepisu)
- Mozzarellę pokroić w plasterki, a oliwki i pomidorki na pół.
- Nagrzać piekarnik do temp. 250C.
- Gotowe ciasto na pizzę uformować w okrągłe placki, ułożyć na blaszce, przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 minut do ‘napuszenia’. Następnie wysmarować ciasto sosem, nałożyć mozzarellę, pomidorki i oliwki. Wstawić do piekarnika na ok. 10-15 minut.
- Pod koniec pieczenia dołożyć do pizzy szynkę i wstawić na kolejne 5 minut do piekarnika, by ciasto się zarumieniło i było chrupiące na spodzie i brzegach.
- Ozdobić pizzę garścią rukoli. Smacznego!
pyszne
Moja ulubiona
najlepsza :)
Rucola,proscutto crudo,parmiggiano (wiórki)pomodorini cilegini e filo fi olio d’oliva mmmmm pycha
Dzisiaj przygotowuje pizzę z Twojego przepisu po raz drugi, za pierwszym razem wyszła przepyszna:) Wszyscy chwalili i prosili o przepis:)
Już wiem co dziś zrobię na kolacje ;) Wygląda przepysznie ! ;)
kocham domową pizzę :) jest najlepsza, a ta Twoja bardzo apetycznie wygląda, aż mi w brzuchu burczy :)
Ja również uwielbiam tą na cienkim cieście. Najlepsza? Mozzrela, szynka, suszone pomidory, czosnek, bazylia i rukola!
domowe są najlepsze:)
Domowe pizze są najlepsze :))) a Twoja wygląda pięknie :))
Pozdrawiam,
Olinka – Smakowy Raj
nie mogę wchodzić na Twojego bloga jak siedzę głodna na uczelni :P pyszota!