Pizza ze szparagami i mozzarellą

Pizza ze szparagami i mozzarellą


Smaczna pizza w sezonie szparagowym!

Jeśli jesteście zainteresowani szczegółami o szparagach, to zapraszam tutaj: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować?

Składniki

  • Spód na pizzę dowolny, wg przepisu z bloga
  • Szparagi zielone kilka szparagów
  • Mozzarella duża kulka
  • Pomidorki koktajlowe kilka pomidorków
  • Sos ja użyłam pomidorowego, wg przepisu z bloga
  • Bazylia kilka listków, najlepiej świeżych

Pizza ze szparagami i mozzarellą

Wykonanie:

  1. Przygotować ciasto na pizzę (zobacz: przepis na ciasto do pizzy lub ciasto na pizzę jak z pizzerii)
  2. Gotowe ciasto wysmarować sosem pomidorowym – przepis
  3. Szparagi ugotować al dente w osolonej wodzie. Więcej o szparagach: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować?
  4. Mozzarellę pokroić w plasterki i ułożyć na pizzy, następnie położyć szparagi i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
  5. Piec pizzę przez ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200C. Po upieczeniu ostudzić pizzę na kratce, ozdobić listkami bazylii. Smacznego.

Pizza ze szparagami i mozzarellą

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

9 odpowiedzi na “Pizza ze szparagami i mozzarellą

  1. Anonymous :

    Wygląda fantastycznie! Muszę zamówić sobie jaką podstawową pizzę z Dominium (ich ciasta od lat nie mogę “podrobić”) i dodać szparagi :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.