Czosnkowe grzanki (pieczywo czosnkowe) jako szybka przekąska
Pieczywo Przekąski Przekąski na imprezę

Przekąski na imprezę : Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe)

Kuchnia : Polska

Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) – idealnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, czy zup. Nie może go również zabraknąć na każdej domowej imprezie! Tylko potem trzeba pamiętać o porządnym umyciu ząbków ;D

Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) – Składniki:

  • 2 ciabatty lub bagietki
  • Masło czosnkowe 1/3 kostki masła, świeża natka pietruszki, 2 ząbki czosnku, szczypta soli (zobacz przepis: Masełko czosnkowe)

Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) z masłem

Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) – Wykonanie:

  1. Ciabattę lub bagietkę pokroić na ok. 1,5cm krążki.
  2. Przygotować masło czosnkowe (link do przepisu)
  3. Posmarować z jednej strony masłem czosnkowym.
  4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C przez ok. 5-10 minut.


Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) idealna szybka i pyszna przekąska

Rate this post

9 thoughts on “Przekąski na imprezę : Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe)”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.