Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) – idealnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, czy zup. Nie może go również zabraknąć na każdej domowej imprezie! Tylko potem trzeba pamiętać o porządnym umyciu ząbków ;D
Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) – Składniki:
- 2 ciabatty lub bagietki
- Masło czosnkowe 1/3 kostki masła, świeża natka pietruszki, 2 ząbki czosnku, szczypta soli (zobacz przepis: Masełko czosnkowe)
Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) – Wykonanie:
- Ciabattę lub bagietkę pokroić na ok. 1,5cm krążki.
- Przygotować masło czosnkowe (link do przepisu)
- Posmarować z jednej strony masłem czosnkowym.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C przez ok. 5-10 minut.
przepyszne są robiłam
uwielbiam wszystko co jest z czosnkiem :)
pychotkowe :)
bardzo je lubię ;)
spróbuj też moich tostów koktajlowych, jeżeli lubisz takie pieczywko!
http://smakiempisany.blogspot.com/2013/01/wieczor-francuski-tosty-koktajlowe.html
Postaram się w najbliższym czasie zrobić takie koktajlowe ;)
Takie pieczywo smakuje jeszcze lepiej z zapieczonym na nim farszem szpinakowym.
bardzo lubię takie czosnkowe grzanki :)
mmm…takie pieczywo do sałatki pychota
ja uwielbiam czosnkowe pieczywko! Na prawdę wszyscy to lubią i świetnie sprawdza się na imprezie :)