Pasta jajeczna – tym razem w swojej najczystszej postaci – z dodatkiem majonezu i szczypiorku. Bez zbędnych dodatków – prosto i smacznie. Oczywiście wedle uznania możecie ją wzbogacić o dodatkowe składniki, np. o kiszonego lub konserwowego ogórka. Jeśli jednak macie ochotę na coś prostego i pysznego, to wypróbujcie moją pastę jajeczną bez dodatków.
Kategoria: Pasta jajeczna
Pasta jajeczna z awokado
Pasta jajeczna z awokado – to pyszna propozycja pasty kanapkowej. Zamiast tradycyjnej pasty jajecznej lub też jej wersji z tuńczykiem lub wędzoną makrelą, czasami warto pokusić się o jej zdrowszą wersję – właśnie z awokado. Jeśli chcecie, by pasta jajeczna z awokado była bardziej fit, to oczywiście majonez możecie zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.
Pasta jajeczna z mascarpone
Pasta jajeczna z mascarpone – to pyszna, delikatna, kremowa pasta na kanapki, która równie dobrze sprawdzi się jako nadzienie do faszerowanych jajek. Poniższy przepis jest wersją podstawową, którą możecie wzbogacić o swoje ulubione składniki (np. rzodkiewkę, ogórka itd.). Jeśli spodobał się Wam ten przepis, to może również zechcecie wypróbować taką pastę: Pasta jajeczna z suszonymi …
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) lub do faszerowania wielkanocnych jajeczek :) Oczywiście pastę można dowolnie modyfikować i wzbogacić o swoje ulubione zioła :)
Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka.
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą
Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką
Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – bagietkowe krążki z tuńczykiem idealnie sprawdzają się na karnawał i inne imprezy ;-)