Fasolka szparagowa z pieczonymi ziemniakami – to super sałatka na grilla lub dodatek do obiadu, zwłaszcza jeśli pod ręką mamy pyszne młode ziemniaki. Wedle uznania możecie zieloną szparagówkę zamienić na żółtą. Gorąco zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu na sałatkę z fasolki szparagowej i młodych ziemniaków.
Kategoria: Sałatki i surówki do obiadu
Sałatka z fasolki szparagowej i sera feta
Sałatka z fasolki szparagowej i sera feta – szybka, prosta i pyszna :) Wystarczy tylko kilka składników, by stworzyć pyszną sałatkę z fasolki szparagowej. Jeśli lubicie sos winegret jako dodatek do sałatek to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Ta sałatka z fasolki szparagowej i sera feta na pewno pozostanie w Waszym menu na dłużej.
Sałatka z ogórków kiszonych
Sałatka z ogórków kiszonych – to prosta i szybka sałatka z niewielkiej ilości składników. Prosto, a jakże pysznie! Sałatka z ogórkami kiszonymi idealnie pasuje jako dodatek do obiadu lub dań z grilla.
Surówka z marchewki i czarnuszki
Surówka z marchewki i czarnuszki – to pyszna i prosta surówka do obiadu, która nie wymaga wielu dodatków, a tak naprawdę jedynym głównym składnikiem jest marchewka. Poza nią dodajemy do surówki składniki, które z reguły są na co dzień w każdym domu – no może poza czarnuszką ;)
Sałatka z cukinii i marchewki
Sałatka z cukinii i marchewki – to lekka sałatka, a bardziej to nawet surówka, gdyż żadne z warzyw nie jest gotowane. Warto do niej wykorzystać nieprzerośniętej cukinie (takie do max. 300 g). Surówka z cukinii pasuje zarówno do obiadu, jak i dań z grilla.
Surówka z młodej kapusty z sosem winegret
Surówka z młodej kapusty z sosem winegret – to pyszna propozycja na szybką i prostą surówkę do obiadu lub do grilla. Jest lekka, więc idealnie pasuje do smażonych lub grillowanych dań.
Surówka z młodej kapusty i pomidora
Surówka z młodej kapusty i pomidora – pyszna, lekka, wiosenna – idealna surówka do grilla i do obiadu. Pasuje zarówno do mięs z grilla, smażonych kotletów i ryb, a także do mięs duszonych.
Młoda kapusta z pomidorami
Młoda kapusta z pomidorami, a tak dokładniej to młoda kapusta duszona w pomidorach to pyszna propozycja jako dodatek do obiadu. Smakuje przepysznie, zwłaszcza na drugi dzień po odgrzaniu, gdy smaki potrawy się przegryzą.
Surówka z młodej kapusty z majonezem i szczypiorkiem
Surówka z młodej kapusty z majonezem i szczypiorkiem – to nasza kolejna, z wielu, propozycji na pyszną i szybką surówkę do obiadu lub grilla. Jeśli lubicie sałatki o wyraźnym, ostrzejszym smaku, to koniecznie wypróbujcie ten przepis z młodą kapustą w roli głównej.
Surówka z młodej kapusty, marchewki i kukurydzy
Surówka z młodej kapusty, marchewki i kukurydzy – to pyszna i kolorowa propozycja na surówkę do obiadu lub do grilla. Super smakuje i pięknie się prezentuje.
Surówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem
Surówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem – to pyszna surówka z młodej kapusty z majonezem, czyli nie już taka fit, ale równie smaczna ;) Majonezu tutaj nie jest zbyt dużo, ale fajnie podkreśla smak dania. W sezonie polecam użyć do niej ogórków gruntowych, a jeśli nie macie takich pod ręką, to można je …
Surówka z młodej kapusty z koperkiem i marchewką
Surówka z młodej kapusty z koperkiem i marchewką – to nasza kolejna propozycja w sezonie na pyszną i prostą surówkę z młodej kapusty. Idealnie się sprawdzi jako dodatek do obiadu oraz jako surówka na grilla.
Sałatka ze szpinakiem
Sałatka ze szpinakiem – to pyszna i prosta propozycja na sałatkę, która idealnie pasuje zarówno na śniadanie, czy kolację, a także jako posiłek w pudełeczko do pracy.
Surówka z młodej kapusty
Surówka z młodej kapusty – tym razem w wersji chyba najprostszej z najprostszych. Nie wymaga ona zbyt wielu składników, jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu, a smakuje wyśmienicie.
Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną
Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną – to szybka i prosta surówka do obiadu. Jej bazą jest sałata w śmietanie wzbogacona o kilka ogólnodostępnych składników, jak rzodkiewka, czy ogórek. W sezonie polecam używać ogórków gruntowych, a poza sezonem można do tej surówki wykorzystać ogórki szklarniowe.