Pasta z makreli wędzonej i jajek – kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to mama dość często przygotowywała ją na kolację :) Czasami zajadaliśmy pastę jajeczną z makrelą i kiszonym ogórkiem, innym razem z ogórkiem konserwowym – zależy, co akurat było pod ręką. Najlepiej taka pasta smakuje mi ze świeżą bułeczką i oprószona dodatkowo posiekanym …
Kategoria: Śniadanie
Omlet z tuńczykiem
Omlet z tuńczykiem – pyszna propozycja na śniadanie z jajkami i tuńczykiem w roli głównej. Więcej dań z tuńczykiem znajdziecie tutaj: Tuńczyk – przepisy.
Jajecznica z kurkami
Jajecznica z kurkami – to pyszna alternatywna dla niedzielnej, tradycyjnej jajecznicy. Można do niej użyć zarówno kurek świeżych jak i mrożonych, więc nie ma przeszkód by cieszyć jej smakiem przez cały rok :)
Placuszki z serka wiejskiego
Placuszki z serka wiejskiego – pyszne, delikatne, wręcz rozpływające się w ustach :) Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli :) Idealnie smakują z dżemem wiśniowym i cukrem pudrem, ale śmiało można je podawać z ulubionymi owocami :) Myślę, że będą hitem zarówno na śniadanie, słodki obiad, jak i kolację :) Po więcej przepisów zapraszam …
Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami
Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami – to propozycja na zdrowe, dietetyczne śniadanie lub podwieczorek :) Można go również zabrać w pudełeczku do pracy, ponieważ smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Budyń z podanych poniżej składników ma ok. 506 kcal i wystarczy na 2 porcje po ok. 254 kcal każda.
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) lub do faszerowania wielkanocnych jajeczek :) Oczywiście pastę można dowolnie modyfikować i wzbogacić o swoje ulubione zioła :)
Placuszki jogurtowe jagodowe – ekspresowe!
Placuszki jogurtowe jagodowe – ekspresowe! W sezonie placuszki można ozdobić świeżymi jagodami ;) A po sezonie podawać np. z dżemem jagodowym, bitą śmietaną lub dżemem z owoców leśnych.