Ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą – pyszne, szybkie, idealne słodkości do kawy. Ich wykonanie zajmuje mniej niż 20 minut jeśli użyjecie gotowego ciasta francuskiego. To super smakołyk dla niespodziewanych gości, dlatego warto mieć zawsze opakowanie ciasta francuskiego w lodówce. Gorąco polecam!
Kategoria: Ciasteczka
Ciastka francuskie
Ciastka francuskie z dodatkiem cukru dekoracyjnego to pomysł na szybkie słodkości do popołudniowej kawy. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 5 minut! Gorąco polecam ten przepis.
Ciasteczka maślane
Ciasteczka maślane z marmoladą to idealny szybki dodatek do kawy. Jeśli macie ochotę na domowe maślane ciasteczka, to gorąco polecam poniższy przepis. Robi się je bardzo szybko, a smakują wyśmienicie.
Ciasteczka owsiane
Ciasteczka owsiane– za płatkami owsianymi, np. pod postacią owsianki przez długi czas nie przepadałam, zmieniło się dopiero w moim dorosłym życiu, gdy zaczęłam kombinować z łączeniem owsianki z innymi dodatkami. Ciasteczka owsiane też pokochałam przypadkiem – kiedy pierwszy raz miałam okazję ich skosztować u mojej koleżanki Oli. To dzięki niej ciastka z płatków owsianych zagościły w …
Ciasteczka kokosowe z bananem
Ciasteczka kokosowe z bananem – to pomysł na szybkie ciasteczka z tylko 3 składników – wilgotne i mocno kokosowe. Są idealne dla dzieci, bo nie zawierają dodatku cukru – ich słodycz pochodzi jedynie z dojrzałego banana. Nie wymagają również użycia mąki ani masła.
Fit ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i bananami
Fit ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i bananami – to propozycja na pyszne ciasteczka bez użycia jajek. Poniższe składniki wystarczą na zrobienie ok. 10 sztuk. Polecam również inne ciasteczka owsiane, na które przepis znajdziecie tutaj: Chrupiące ciasteczka owsiane ze słonecznikiem i sezamem Do przygotowania tych ciasteczek możesz skorzystać z płatków owsianych dowolnego rodzaju, mogą to …
Ciasteczka czekoladowe z orzechami
Ciasteczka czekoladowe z orzechami – to pyszne, moooocno kruche ciasteczka o intensywnym smaku gorzkiej czekolady, z dodatkiem orzechów włoskich i laskowych. Idealnie smakują ze szklanką mleka! :) Jeśli nie przepadacie za gorzką czekoladą, to możecie podmienić proporcje i dać 100g mlecznej czekolady, a gorzkiej tylko 50g. Inspirację zaczerpnęłam z książki pt. “Ciasta i desery czekoladowe”.