Guacamole – czyli pasta z awokado, na którą mówi się również meksykańska salsa z awokado. Super sprawdza się jako pasta na kanapki lub jako dodatek do imprezowych przekąsek, np. do nachosów. Guacamole jest tak pyszne, że powinno zasmakować nawet tym, którzy do awokado nie mogą się przekonać. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na …
Tag: Awokado
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado – to nasza kolejna propozycja na wielkanocne śniadanie. Aczkolwiek ze względu na zdrowotne właściwości awokado, można się pokusić o takie śniadanie nie tylko na Wielkanoc :) Osoby dbające o linię lub chcące po prostu uniknąć nadmiaru kalorii mogą (o ile oczywiście smakowo im to odpowiada) zamienić majonez np. na gęsty jogurt naturalny.
Pasta jajeczna z awokado
Pasta jajeczna z awokado – to pyszna propozycja pasty kanapkowej. Zamiast tradycyjnej pasty jajecznej lub też jej wersji z tuńczykiem lub wędzoną makrelą, czasami warto pokusić się o jej zdrowszą wersję – właśnie z awokado. Jeśli chcecie, by pasta jajeczna z awokado była bardziej fit, to oczywiście majonez możecie zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.