Ciasto Gumiś to typowy sernik na zimno z dodatkową warstwą pianki i galaretki. Uwielbiane jest zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Polecam.
Tag: Biszkopty
Tiramisu truskawkowe
Tiramisu truskawkowe to pyszna owocowa wariacja, bazująca na tradycyjnym włoskim deserze. Pysznie smakuje, jest bez pieczenia, więc polecam je zrobić latem, gdy upały doskwierają i nie mamy ochoty włączać piekarnika. Tiramisu z truskawkami to strzał w dziesiątkę! Smakuje każdemu!
Sernik na zimno
Sernik na zimno najczęściej pojawią się u nas w wersji z truskawkami i galaretką, ale oczywiście można do niego wykorzystać każde inne owoce, nawet zimą te z puszki w syropie. Sernik na zimno to dość szybkie w wykonaniu ciasto, a jego jedynym minusem jest czas oczekiwania na stężenie galaretki i masy twarogowej ;) Tak więc jeśli szukacie …
Ciasto Góra lodowa
Ciasto Góra lodowa – to ciasto, do którego przymierzałam się od dłuższego czasu, ale jakoś zawsze tak wyszło, że piorytetem w wypiekach na weekend wygrywało inne ciacho. No, ale wreszcie nastał ten dzień, gdzie i w mojej kuchni skusiłam się na zrobienie ciasta Góra lodowa. Jeśli lubicie mleko w proszku, to ten przepis na pewno …
Tiramisu
Tiramisu – to pyszny włoski deser, którego nazwa pochodzi od tira mi sù , czyli ‘popraw mi humor’ (dosłownie ‘podnieś mnie’). Tiramisu nie jest deserem trudnym do wykonania ani nie wymaga pieczenia, dlatego gorąco zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu na ten pyszny i szybki deser.
Ciasto Jajko sadzone
Ciasto Jajko sadzone – to idealne ciasto na Wielkanoc. Pyszny sernik bez pieczenia z dodatkiem brzoskwiń swoim wyglądem rzeczywiście przypomina jajka sadzone, a właśnie jajka kojarzą się z symbolem świąt wielkanocnych. Podane niżej składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23 cm x 28 cm.
Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno.
Sernik czekoladowy na biszkoptach
Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach
Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy)
Pyszny jagodowy deser – jest łatwy w wykonaniu i nie wymaga pieczenia, dzięki temu sprawdzi się u osób, które nie mają piekarnika. źródło przepisu: gazeta “Gotuj krok po kroku” – w oryginale został użyty jogurt naturalny, ja jednak preferuję jogurt grecki ;-)