Ciasto Morze czarne to ciasto, które pokochała cała moja Rodzinka. Pyszne, kremowe i bardzo eleganckie – super prezentuje się na stole. Gorąco zachęcam do wypróbowania tego ciasta na święta, urodziny, imieniny lub po prostu – bez okazji.
Tag: Czekolada gorzka
Sernik Izaura
Pyszne kakaowe ciasto wymieszane z masą serową, to nic innego jak rewelacyjny Sernik Izaura. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu!
Ciasto Cassis
Słodko-kwaśne smaki, to jedne z naszych ulubionych, dlatego na naszym blogu często możecie znaleźć przepisy na ciasta z dodatkiem dżemu porzeczkowego – tak też było i tym razem – Ciasto Cassis to nic innego jak pyszny czekoladowy biszkopt z dżemem porzeczkowym i czekoladową bezą – prawdziwe niebo w gębie!
Ciasto czekoladowo-kawowe na śmietanie
Pyszne, szybkie… no idealne! Ciasto czekoladowo-kawowe na śmietanie sprawdzi się na każdą okazję, więc gorąco zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu :)
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe – to jeden z prostych wypieków, tuż obok popularnego murzynka. Mimo iż nie jest to jakieś wymyślne ciasto, to smakuje każdemu! My je doceniamy za prostotę wykonania i pysznie wilgotne ciasto, bo takie szybkie ciasta lubimy najbardziej. Gorąco zachęcam do wypróbowania naszego przepisu na ciasto czekoladowe.
Seromakowiec
Seromakowiec to pyszny sernik z dodatkiem masy makowej, który głównie kojarzy mi się ze Świętami Bożego Narodzenia. Z dodatkiem polewy czekoladowej smakuje wyśmienicie, więc gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na seromak.
Brownie
Brownie to mocno czekoladowe ciasto o nieco gliniastej konsystencji, więc można by rzec, że to taki zamierzony czekoladowy zakalec. Jeśli lubicie takie zwarte, mocno czekoladowe ciasta, to ten przepis jest dla Was!
Kawa mrożona
Kawa mrożona to napój idealny na upały. Czasami robię ją w wersji podstawowej, jak w tym przepisie poniżej, a czasami lubię ją zmodyfikować, dodając np. gałkę lodów lub sos karmelowy. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na kawę mrożoną i zabawy w swoje wersje smakowe.
Porzeczkowiec
Porzeczkowiec – to ciasto, które zrobiłam specjalnie dla mojego Męża, który wręcz ubóstwia wszystko, co zawiera czarną porzeczkę. Ciasto jest pyszne, słodko-kwaskowate z wilgotnymi kakaowymi blatami i śmietankowym kremem. Gorąco polecam wypróbować Ciasto Porzeczkowiec, zwłaszcza jako ciasto na święta lub na weekend do kawy.
Ganache
Ganache to francuska nazwa na połączanie aksamitnej mieszanki czekolady i śmietanki kremówki. Ten czekoladowy krem, który głównie wykorzystywany jest do tynkowania tortów, ale nie tylko. Równie świetnie sprawdza się jako krem do babeczek, czy też jako błyszcząca i miękka polewa czekoladowa do serników i innych ciast. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na ganache.
Ciasto Cappuccino
Ciasto Cappuccino to pyszne ciasto z kawową pianką i puszystą śmietankową chmurką oprószoną mleczną czekoladą. Większość przepisów na to ciasto jest na kakaowym spodzie, aczkolwiek my polecamy bardziej spód kawowy :- mniej słodki i idealnie przełamujący smak słodkiego kremu.