Pączki pieczone to pyszna alternatywa dla tradycyjnych pączków. Niektórzy się upierają, że takie pączki, to nie pączki, tylko pieczone bułki z marmoladą, ale uwierzcie mi, że ta poniższa wersja jest naprawdę super i bardzo zbliżona do pączków smażonych. Jeszcze raz gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na pączki z piekarnika.
Tag: Drożdże
Paszteciki z pieczarkami i serem
Paszteciki z pieczarkami i serem to pyszne i proste danie, które idealnie sprawdzi się na Boże Narodzenie. Można je podać także na obiad lub jako przekąskę. Gorąco zachęcamy do wypróbowania przepisu!
Makowiec
Makowiec zawijany – to obowiązkowe ciasto na Święta Bożego Narodzenia. Jest to wypiek tradycyjny, bez którego moja rodzinka nie wyobraża sobie świąt. Makowiec z poniższego przepisu można zrobić z gotową masą makową lub zrobić ją samemu w domu. Oczywiście opcję z domową masą makową polecam bardziej, zwłaszcza jeśli skorzystacie z naszego sprawdzonego przepisu. Gorącą polecam …
Ciasto na pizze
Ciasto na pizze to jeden z najczęściej wykorzystywanych przeze mnie przepisów w ciągu roku. Uwielbiamy domową pizzę i wiele przepisów przerobiłam zanim natrafiłam na takie ciasto na pizze, które moim zdaniem jest idealne i proste w wykonaniu! Poniższy przepis widniał już na blogu od 2013 roku, ale postanowiłam go bardziej uaktualnić i wzbogacić o cenne …
Ciasto drożdżowe ze śliwkami
Jesień to czas, kiedy królują u nas ciasta z jabłkami oraz śliwkami. Poniżej mam dla Was przepis na pyszne, mięciutkie ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, oblane lukrem – nooo przepychota! Wypróbujcie koniecznie.
Drożdżówki ze śliwkami
Te drożdżówki ze śliwkami to HIT sezonu! Moja Mama twierdzi, że najlepsze jakie kiedykolwiek jadła :) Tak więc gorąco zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu! :)
Gwiazda makowa
Gwiazda makowa – to pyszny drożdżowy makowiec w kształcie gwiazdy. Pięknie się prezentuje i pysznie smakuje, wiec gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu na Święta Bożego Narodzenia.
Paszteciki z kapustą i grzybami
Paszteciki z kapustą i grzybami – chrupiące z zewnątrz, a mięciutkie w środku. Do barszczu w sam raz! Na pewno zakochacie się w nich od pierwszego kęsa. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na paszteciki z kapustą i grzybami już dziś!
Paszteciki z pieczarkami
Paszteciki z pieczarkami uwielbiam równie mocno, jak ich wersję z kapustą i grzybami. Jednak paszteciki wigilijne z pieczarkami robi się trochę szybciej. Wychodzą pyszne, chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.
Chlebek ziołowy rwany
Chlebek ziołowy rwany to nic innego jak puszysty chlebek pieczony z masłem ziołowym. Najlepiej smakuje na ciepło i stanowi super dodatek np. do dań z grilla.
Kajzerki
Kajzerki to pyszne pszenne bułeczki z charakterystycznymi nacięciami na wierzchu. Są dość małe, bo jedna kajzerka ma około 50 gramów. Czasami posypana jest ziarnami maku lub sezamu. Jeśli macie ochotę na domowe kajzerki, to gorąco zapraszam do korzystania z poniższego przepisu.
Chleb pszenny z garnka
Chleb pszenny z garnka to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Poniżej mam dla Was przepis na chleb pszenny, który nie wymaga dużego nakładu pracy. Chleb ten nie potrzebuje długiego oczekiwania aż zakwas nam wyrośnie, wystarczą nam zwykłe drożdże i odstawienie pieczywa na chwilę do wyrośnięcia. Gorąco zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu na chleb z garnka.
Bułki pszenne cięte
Bułki pszenne cięte – to pieczywo pośrednie, bo ni to bułki poznańskie, ni to bułki jogurtowe. Charakteryzują się tym, że mają podłużny kształt i nacięcie na środku. No i jedno jest pewne – są przepyszne i super się sprawdzą zarówno na śniadanie, jak i na kolacje. Super smakują zarówno na słodko, np. z dżemem, jak …
Bułeczki drożdżowe
Bułeczki drożdżowe – z miękkim wnętrzem i chrupiącą skórką. W moim rejonie powszechnie nazywa się je bułkami poznańskimi , a u Was? Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na domowe bułeczki drożdżowe. Z masełkiem oraz dżemem smakują idealnie!
Bagietki pszenne
Bagietki pszenne domowej roboty są o niebo lepsze niż te ze sklepu! Bez zbędnych spulchniaczy i innych niepotrzebnych dodatków. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie wewnątrz, to przepis na bagietki, które koniecznie musisz wypróbować! Gorąco polecam :)