Sałatka jajeczna w wersji poniżej powstała jako tzw. “czyszczenie lodówki”. Dodałam trochę tego, trochę tamtego, co akurat znalazłam w lodówce i tak oto powstała taka pyszna sałatka jajeczna, która super sprawdza się jako sałatka na śniadanie, kolację, a nawet jako sałatka na Wielkanoc.
Tag: Majonez
Sałatka z jajkiem
Sałatka z jajkiem i majonezem to nasza pyszna propozycja idealna na Wielkanoc. Jest prosta i szybka w wykonaniu, a smakuje pysznie. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na sałatkę z jajkami.
Jajka faszerowane buraczkami
Jajka faszerowane buraczkami to propozycja idealna na Wielkanoc. Można rzec, że są to takie jajka faszerowane ćwikłą, bo znajdziecie tu także dodatek chrzanu. Takie jajka nadziewane burakami nie tylko pięknie prezentują się na stole, ale także pysznie smakują! Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.
Surimi z koperkiem
Surimi z koperkiem można by nazwać prostą sałatką, aczkolwiek jest to tak bardzo proste danie, że chyba prędzej mu do przekąski niż sałatki. Jeśli lubicie paluszki krabowe i Wasza rodzina i znajomi również, to taka potrawa super się sprawdza jako nietypowa przekąska na imprezę. Polecam.
Sałatka z makreli
Sałatka z makreli to pyszny dodatek do kanapek, zarówno na śniadanie, jak i kolację. Można ją dowolnie modyfikować i dodawać swoje ulubione składniki. Gorąco polecam!
Śledź po japońsku
Śledź po japońsku – to tradycyjna przekąska imprezowo-świąteczna, bardzo popularna w czasach PRL’u. Robi się go szybko, więc stanowi też super przekąskę na kolację.
Śledź po francusku
Śledź po francusku to pyszne filety śledziowe w sosie majonezowo-musztardowym, które super się sprawdzają jako danie na Święta oraz Sylwestra. U nas obowiązkowo także na wszelkiego rodzaju imprezach rodzinnych, bo każdy je uwielbia.
Śledzie po szlachecku
Śledzie po szlachecku to pyszna propozycja na filety śledziowe, które sprawdzą się na każdą okazję. Są super przekąską zarówno na Święta Bożego Narodzenia, jak i na Sylwestra, czy też innego rodzaju imprezy domowe.
Tortilla z kurczakiem
Tortilla z kurczakiem to jedno z naszych ulubionych dań jeśli chodzi o domowe fast foody. Taka tortilla z kurczakiem i warzywami to super pomysł zarówno na obiad, jak i kolację. Stanowi też świetną alternatywę dla kanapek do szkoły lub pracy. Gorąco polecam mój sprawdzony przepis na tortillę z kurczakiem, zwłaszcza z dodatkiem sosu czosnkowego.
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty to idealna surówka do obiadu. Świetnie pasuje do kotletów mielonych, pieczonego schabu, czy też smażonych kotlecików w panierce. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.
Wiosenna sałatka z surimi
Wiosenna sałatka z surimi – dlaczego wiosenna? Bo ze świeżym pachnącym koperkiem i nowalijką pod postacią rzodkiewki. Oczywiście w obecnych czasach można kupić rzodkiewki przez cały rok, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić te sałatkę także w inne pory roku.
Sałatka z surimi i selerem naciowym
Sałatka z surimi i selerem naciowym – to pyszna, szybka i chrupiąca sałatka :) Idealna na kolację lub jako dodatek do dań z grilla. Jej wykonanie zajmuje zaledwie 5 minut, więc gorąco polecam wypróbować ten przepis.
Sałatka z brokułem
Sałatka z brokułem pod różnymi postaciami pojawia się w naszym domu dość często. Najczęściej z dodatkiem sera feta i sosu czosnkowego. Tak też było i w tym przypadku, ale sałatka z brokułem i fetą została wzbogacona także o inne składniki, w tym m.in. o jajka, więc super się sprawdzi jako sałatka na Wielkanoc. Gorąco zachęcam do …
Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem – to również moje jedne z ulubionych jajek na Wielkanoc. Robi się je dość szybko, a smakują przepysznie! Jeśli szukasz łatwego i sprawdzonego przepisu na jajka faszerowane tuńczykiem, to koniecznie wypróbuj ten poniższy przepis!
Sos chrzanowy na zimno
Sos chrzanowy na zimno – można stworzyć na wiele sposobów. Ja preferuję ten najbardziej prosty, bez zbędnych dodatków. Niektórzy dodają śmietanę i sos z cytryny, ale jak dla mnie, wystarczy dobrej jakości majonez oraz tarty chrzan, by stworzyć najlepszy sos chrzanowy na zimno.