ciasto z mascarpone
Ciasta biszkoptowe Słodkości Wypieki

Ciasto z mascarpone

Ciasto z mascarpone to przepyszne ciasto czekoladowe z aksamitną masą z serka mascarpone i polewą z czekolady. To idealna propozycja dla tych, którzy nie chcą spędzać dużo czasu przy piekarniku, bo poniższy przepis robi się ekspresowo! Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na ciasto z mascarpone i polewą czekoladową.

Czytaj dalej
ciasto cassis
Słodkości Wypieki

Ciasto Cassis

Słodko-kwaśne smaki, to jedne z naszych ulubionych, dlatego na naszym blogu często możecie znaleźć przepisy na ciasta z dodatkiem dżemu porzeczkowego – tak też było i tym razem – Ciasto Cassis to nic innego jak pyszny czekoladowy biszkopt z dżemem porzeczkowym i czekoladową bezą – prawdziwe niebo w gębie!

Czytaj dalej
bananowa chmurka
Wypieki

Bananowa chmurka

Macie ochotę na słodkie ciasto do kawy? Jeśli tak, to gorąco polecam ciasto Bananowa Chmurka. Pyszny kruchy spód, galaretka z bananami i ananasem, a do tego krem i czekoladowa beza – prawda, że brzmi obłędnie pysznie? :)

Czytaj dalej
ciasto santoska
Bez kategorii

Ciasto Santoska

Jak pewnie zauważyliście, ostatnimi miesiącami rzadziej udzielam się na blogu z powodu braku czasu, ale intensywnie myślę, co by tu upichcić nowego. Tak więc jak na blogu Zjem to! zobaczyłam ciasto Santoska, to wiedziałam, że koniecznie muszę je zrobić. Jest mega słodkie, ale do czarnej kawy idealne. Najlepiej smakuje na 2-3 dzień, więc super się …

Czytaj dalej
lody truskawkowe
Domowe lody Słodkości

Lody truskawkowe

Lody truskawkowe – pyszne i kremowe lody domowe. W sezonie można robić je ze świeżych truskawek, a po sezonie spokojnie można użyć mrożonych owoców. Jeśli lubicie te owoce, to gorąco polecam przepis na domowe lody truskawkowe.

Czytaj dalej
tort bezowy raffaello
Słodkości Wypieki

Tort bezowy Raffaello

Tort bezowy Raffaello – to pyszna beza z dodatkiem kremu z białej czekolady, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Cała moja rodzina uwielbia ten tort bezowy, więc gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.

Czytaj dalej