Naleśniki z młodą kapustą to pyszna propozycja na wytrawne naleśniki, w sam raz na majowy obiad lub kolację. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu!
Tag: olej rzepakowy
Placki z cukinii
Placki z cukinii to pyszny pomysł na alternatywę dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Są tanie, szybkie i smaczne! No i mają zdecydowanie mniej kalorii niż placki z ziemniaków. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na cukiniowe placuszki.
Szakszuka szpinakowa
Szakszuka szpinakowa to danie, które niestety wizualnie mi nie wyszło, za to smakuje pysznie! Gorąco polecam jako formę śniadania na ciepło.
Śledzie po kujawsku
Śledzie po kujawsku – to dość oryginalny pomysł na śledzie. Jeśli lubicie eksperymentować ze smakami, to ten przepis będzie dla Was idealny. Słodko-kwaśne połączenie śledzi z jabłkami będzie fajnym pomysłem na danie wigilijne lub sylwestrowe.
Uszka z kapustą i grzybami
Uszka z kapustą i grzybami robię równie często, jak uszka z grzybami. No i wbrew pozorom nie tylko na Święta Bożego Narodzenia. Takie uszka z kapustą i grzybami moja rodzinka uwielbia zajadać nawet w środku roku, oczywiście w towarzystwie barszczu czerwonego. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.
Naleśniki z parówką
Naleśniki z parówką i żółtym serem to łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, które sprawdzi się zarówno jako pomysł na obiad i kolację, a także jako przekąska na imprezę. Super smakuje w towarzystwie ketchupu lub sosu czosnkowego.
Naleśniki Raffaello
Naleśniki Raffaello – to słodka propozycja dla wielbicieli kokosowych i migdałowych smaków. Super się sprawdzą jako słodki obiad lub kolacja. Gorąco polecam!
Pierogi ze szpinakiem
Pierogi ze szpinakiem to moja propozycja na bezmięsny obiad. Świetnie smakują zarówno po ugotowaniu w wodzie, jak i w wersji podsmażonej na patelni. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na pierogi ze szpinakiem, a na pewno nie pożałujecie.
Bataty pieczone z serem feta i pesto z rukoli
Bataty pieczone z serem feta i pesto z rukoli to pyszne, bezmięsne danie, które fajnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę na ciepło, jako kolacja lub jako dodatek do mięsnego obiadu, np. do grillowanego kurczaka. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.
Tortilla z kurczakiem
Tortilla z kurczakiem to jedno z naszych ulubionych dań jeśli chodzi o domowe fast foody. Taka tortilla z kurczakiem i warzywami to super pomysł zarówno na obiad, jak i kolację. Stanowi też świetną alternatywę dla kanapek do szkoły lub pracy. Gorąco polecam mój sprawdzony przepis na tortillę z kurczakiem, zwłaszcza z dodatkiem sosu czosnkowego.
Paszteciki z pieczarkami
Paszteciki z pieczarkami uwielbiam równie mocno, jak ich wersję z kapustą i grzybami. Jednak paszteciki wigilijne z pieczarkami robi się trochę szybciej. Wychodzą pyszne, chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.
Zrazy wołowe
Zrazy wołowe to jeden z moich ulubionych obiadów, głównie ze względu na pyszny aromatyczny sos, który powstaje podczas duszenia się zrazów wołowych. Rolady śląskie zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem sprawdzą się nie tylko jako zwykły, ale również jako świąteczny obiad. Gorąco polecam mój sprawdzony przepis na zrazy wołowe zawijane, a na pewno się nie …
Tatar ze śledzia
Tatar ze śledzia to super pomysł na przekąskę zarówno na imprezę, jak i na święta. Jeśli lubicie śledzie, konserwowe ogórki i marynowane grzybki, to tatar ze śledzia również powinien Wam przypaść do gustu. Gorąco polecam!
Ryba po japońsku
Ryba po japońsku to jedna z moich ulubionych rybek z farszem, tuż obok słynnej ryby po grecku. Świetnie się sprawdza na wszelkiego rodzaju imprezach oraz jako danie na święta. Gorąco polecam wypróbować mój przepis na rybę po japońsku.
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie – jedne z moich ulubionych, tuż po pierogach z kapustą i grzybami. Mięciutkie ciasto i wyrazisty farsz, to przepis na idealnie pierogi ruskie, które koniecznie musicie wypróbować! Gorąco polecam!