gołąbki bez zawijania
Obiad

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania – to jeden z ulubionych obiadów mojego Męża, tuż po gołąbkach tradycyjnych, których jest wielkim miłośnikiem i mógłby je jeść na okrągło. Jeśli macie ochotę na szybszą i mniej pracochłonną wersję gołąbków, to gorąco zapraszam po mój przepis na gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym.

Czytaj dalej
naleśniki z twarogiem
Naleśniki Naleśniki na słodko

Naleśniki z serem

Naleśniki z serem, częściej nazywane u nas po prostu naleśnikami z twarogiem, to jeden z moich ulubionych obiadów z czasów dzieciństwa. Takie naleśniki z serem często przygotowywała mi moja Babcia, na zmianę z leniwymi pierogami, które wręcz uwielbiam. Poniższy przepis na naleśniki z białym serem świetnie smakują z sezonowymi owocami lub z polewą czekoladową. Gorąco …

Czytaj dalej
pączki z serków homogenizowanych
Tłusty Czwartek Wypieki

Pączki z serka homogenizowanego

Pączki z serka homogenizowanego – macie ochotę na coś szybkiego i słodkiego na Tłusty Czwartek albo do niedzielnej kawusi? :) Oto i one! Pączki w 5 minut! Przepyszne pączki z serka homogenizowanego, których wykonanie zajmie Wam mniej czasu niż pójście do cukierni po gotowe pączusie. A smak? Bez wątpienia o niebo lepszy niż te sklepowe! …

Czytaj dalej
farsz do uszek przepis
Przepisy na Boże Narodzenie

Farsz do uszek

Farsz do uszek może być wielorakiego rodzaju i trudno wyobrazić sobie Wigilię Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego z dodatkiem pysznych uszek nadziewanych, czy to farszem grzybowym, czy też kapustą z grzybami. Poniżej znajdziecie moją propozycję na sprawdzony przepis na farsz na uszka. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu!

Czytaj dalej
uszka z kapusta i grzybami
Obiad Przepisy na Boże Narodzenie

Uszka z kapustą i grzybami

Uszka z kapustą i grzybami robię równie często, jak uszka z grzybami. No i wbrew pozorom nie tylko na Święta Bożego Narodzenia. Takie uszka z kapustą i grzybami moja rodzinka uwielbia zajadać nawet w środku roku, oczywiście w towarzystwie barszczu czerwonego. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.

Czytaj dalej