Ciasto Filadelfia – to pyszne ciasto ze słodkim spodem z sucharków, warstwą kremu oraz lekko kwaśną galaretką z wiśniami dla przełamania słodkiego smaku. Ciasto to jest dość szybkie w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Podane niżej składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23 x 33 cm
Tag: Żelatyna
Domowe Ptasie mleczko bez pieczenia
Domowe Ptasie mleczko bez pieczenia – może je wykonać w dwóch wersjach – tak jak ja – na herbatnikach, bądź bez herbatników – obie wersje są równie pyszne i wszystko zależy od Was na jaką wersję macie ochotę :) Możecie również podwoić ilość polewy czekoladowej i połowę porcji wylać na spód ciasta zamiast układać herbatniki.
Błyszcząca polewa czekoladowa z żelatyną
Błyszcząca polewa czekoladowa z żelatyną – to propozycja na pyszną polewę czekoladową, która jest pięknie błyszcząca, miękka i idealnie się kroi :) Świetnie się nadaje do różnego rodzaju wypieków, np. jako polewa do murzynka, piernika, ptasiego mleczka, czy jako polewa czekoladowa na ciasto, które tylko przyjdzie Wam do głowy.
Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami
Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną.
Kawowe ciasto z borówkami, galaretką i bitą śmietaną
Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone)
Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową
Frużelina malinowa
Frużelina malinowa – czyli maliny w żelu, to idealny dodatek do gofrów, ciast, tortów, czy lodów. Koniecznie musicie wypróbować!
Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami
Łosoś w galarecie z dodatkiem brokuła, marchewki i żurawiny sprawdzi się jako danie na Wigilię i nie tylko ;-)