Roladki ze szpinakowych naleśników, z wędzonym łososiem, twarożkiem i mixem sałat (z sałatą rzymską). Roladki z łososiem sprawdzą się idealnie jako imprezowa przekąska.
Składniki
Składniki na naleśniki (ok.6 sztuk)
- Mąka pszenna tortowa 400g
- Mleko 1 szklanka
- Woda 1 szklanka
- Szpinak 400g mrożonego
- Jajko 2 sztuki
- Olej rzepakowy 4 łyżki
Składniki na farsz
- Twarożek 2-3 opak. po 150g każdy (np. Almette, Fromello, Delikate)
- Łosoś wędzony w plastrach 300g
- Mix sałat z sałatą rzymską 1 opak. (200g)
Wykonanie:
- Naleśniki wykonać wg przepisu: Naleśniki szpinakowe.
- Gotowe naleśniki posmarować twarożkiem, nałożyć dużą garść mixu sałat oraz plaster łososia. Całość zwinąć w rulon dość mocno ściskając, by naleśniki trzymały swój kształt.
- Zawinięte naleśniki pokroić skośnie na paski o szerokości ok. 2-3cm. Każdą roladkę można spiąć wykałaczką. Smacznego!
Z tylu składników tylko 6 naleśników????
Tak, 6-7 dużych o średnicy ok. 28-30 cm :)
mniam ,mniam ….