roladki z tortilli z pastą z tuńczyka

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka


Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka to moja nowa propozycja na imprezową przekąskę. Ostatnio miałam ochotę na pastę z tuńczyka, a że Sylwester się zbliża, to pomyślałam sobie, że w połączeniu z tortillą będzie super przekąską na imprezę. Gorąco polecam wypróbować ten przepis!


Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka – Składniki:

  • 3 jajka rozmiar L
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 130 g po odsączeniu z zalewy
  • pół małej czerwonej cebuli – ok. 30 g
  • 2 średnie ogórki konserwowe – ok. 130 g
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy delikatesowej
  • 1 czubata łyżka posiekanego koperku
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • 2 placki tortilli

Przepis na roladki z tortilli z pastą z tuńczyka:

  1. Jajka ugotować na twardo (zobacz wpis: Jak ugotować idealne jajko na twardo?). Po ugotowaniu jajek należy zalać je zimną wodą, lekko stłuc skorupki, a po paru minutach obrać. Następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  2. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Rozdrobnić za pomocą widelca.
  3. Ogórki konserwowe odsączyć z zalewy, a następnie pokroić w drobną kosteczkę.
  4. Cebulę obrać z łupiny i drobno posiekać.
  5. Koperek drobno posiekać.
  6. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miseczki, dodać musztardę, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Schłodzić pastę przez ok. 15 minut w lodówce.
  7. Następnie rozwinąć 2 placki tortilli i rozsmarować na nich pastę z tuńczyka. Kolejno zwinąć tortillę w rulon. Owinąć folią spożywczą lub folią aluminiową i schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Następnie wyciągnąć roladki z lodówki, odwinąć z folii i pokroić na paseczki o szerokości ok. 2 cm. Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 odpowiedzi na “Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.