roladki z tortilli z pomidorowa pasta z makreli

Roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli


Roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli – to propozycja na dość szybką i pyszną przekąskę na Sylwestra. Mojemu Mężowi ostatnio ona bardzo zasmakowała, więc często pojawia się u nas w domu nie tylko podczas imprez, ale także jako przekąska na kolację bądź w pudełeczko do pracy. Tak więc jeśli szukacie przekąsek z tortilli, to gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli.

Pomidorowa pasta z makreli – Składniki:

  • 1 wędzona makrela – ok. 230 g
  • 2 średnie ogórki konserwowe – ok. 130 g
  • 1 mała czerwona cebula – ok. 40 g
  • 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 czubate łyżeczki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 placki tortilli

Przepis na roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli:

  1. Makrelę pozbawić ości i skóry. Mięso rybie rozdrobnić za pomocą widelca.
  2. Ogórki konserwowe odsączyć z zalewy, a następnie pokroić w drobną kosteczkę.
  3. Czerwoną cebulę obrać z łupiny i drobno posiekać.
  4. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miseczki, dodać majonez, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Schłodzić pastę przez ok. 15 minut w lodówce.
  5. Następnie rozwinąć każdy placek tortilli i rozsmarować na nich pomidorową pastę z makreli. Każdą tortillę zawinąć następnie w rulon i pwinąć folią spożywczą lub folią aluminiową. Kolejno schłodzić roladki w lodówce przez minimum 30 minut. Następnie wyciągnąć tortille z lodówki, odwinąć z folii i pokroić na paseczki o szerokości ok. 2 cm. Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 odpowiedzi na “Roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.