Roladki z tortilli z tuńczykiem jako szybka przekąska

Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą

Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą – to jedna z moich ulubionych imprezowych przekąsek. Robi się je bardzo szybko, a s smakują wyśmienicie i znikają ze stołu w mgnieniu oka :) Jeśli lubicie takie mini przekąski na imprezę to polecam zajrzeć również tutaj: Przekąski na imprezę

Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą – Składniki:

  • 2 placki tortilli
  • 1 puszka tuńczyka w oleju – 130g po odsączeniu z zalewy
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • kilka łodyżek szczypiorku – u mnie 2 duże łodyżki
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 czubata łyżeczka musztardy chrzanowej ostrej
  • 1 plaster sera cheddar – ok. 20g
  • sól i pieprz do smaku

Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą


Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą – Wykonanie:

  1. Ser cheddar zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  2. Tuńczyka odsączyć z zalewy, wrzucić do miseczki. Dodać potarty ser cheddar, 3 łyżki kukurydzy konserwowej (również odsączonej z zalewy), posiekany szczypiorek, czubatą łyżkę majonezu oraz czubatą łyżeczkę musztardy chrzanowej lekko ostrej. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
  3. Rozłożyć placki tortilli. Farsz podzielić na pół i nałożyć go równomiernie na każdym placku. Zwinąć tortillę z farszem dość ciasno w rulon, a następnie pokroić na około 2-3 cm kawałki. Smacznego!

Polecam zajrzeć również tutaj: Przekąski na imprezę

Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.