Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą – to jedna z moich ulubionych imprezowych przekąsek. Robi się je bardzo szybko, a s smakują wyśmienicie i znikają ze stołu w mgnieniu oka :) Jeśli lubicie takie mini przekąski na imprezę to polecam zajrzeć również tutaj: Przekąski na imprezę
Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą – Składniki:
- 2 placki tortilli
- 1 puszka tuńczyka w oleju – 130g po odsączeniu z zalewy
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- kilka łodyżek szczypiorku – u mnie 2 duże łodyżki
- 1 czubata łyżka majonezu
- 1 czubata łyżeczka musztardy chrzanowej ostrej
- 1 plaster sera cheddar – ok. 20g
- sól i pieprz do smaku
Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą – Wykonanie:
- Ser cheddar zetrzeć na tarce o małych oczkach.
- Tuńczyka odsączyć z zalewy, wrzucić do miseczki. Dodać potarty ser cheddar, 3 łyżki kukurydzy konserwowej (również odsączonej z zalewy), posiekany szczypiorek, czubatą łyżkę majonezu oraz czubatą łyżeczkę musztardy chrzanowej lekko ostrej. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
- Rozłożyć placki tortilli. Farsz podzielić na pół i nałożyć go równomiernie na każdym placku. Zwinąć tortillę z farszem dość ciasno w rulon, a następnie pokroić na około 2-3 cm kawałki. Smacznego!
Polecam zajrzeć również tutaj: Przekąski na imprezę