Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem

Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem


By cukinia była giętka i jędrna – po pokrojeniu wystarczy sparzyć ją wrzątkiem, a następnie wrzucić do wody z lodem, a na koniec dokładnie odsączyć z wody.

Składniki

  • Cukinia 1 średniej wielkości
  • Mix sałat
  • Liście botwinki kilka liści
  • Ser camembert 2 krążki (używałam tych 75g)
  • Oliwa z oliwek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Tymianek
Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem

Wykonanie:

  1. Za pomocą szerokiej obieraczki do warzyw pociąć cukinię na podłużne, cienkie plasterki.
  2. Mieszankę sałat osuszyć, wsypać do miski, dodać liście botwinki oraz plasterki cukinii.
  3. Wszystkie składniki posyp odrobiną soli, skrop oliwą i wymieszaj.
  4. Ser camembert krótko zgrillować (ok. 3 minuty), pokroić na kawałeczki, dodać do sałatki. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem. Podawać od razu. Smacznego!


Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

5 odpowiedzi na “Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.