Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem
Sałatki do grilla Sałatki i surówki

Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem

By cukinia była giętka i jędrna – po pokrojeniu wystarczy sparzyć ją wrzątkiem, a następnie wrzucić do wody z lodem, a na koniec dokładnie odsączyć z wody.

Składniki

  • Cukinia 1 średniej wielkości
  • Mix sałat
  • Liście botwinki kilka liści
  • Ser camembert 2 krążki (używałam tych 75g)
  • Oliwa z oliwek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Tymianek
Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem

Wykonanie:

  1. Za pomocą szerokiej obieraczki do warzyw pociąć cukinię na podłużne, cienkie plasterki.
  2. Mieszankę sałat osuszyć, wsypać do miski, dodać liście botwinki oraz plasterki cukinii.
  3. Wszystkie składniki posyp odrobiną soli, skrop oliwą i wymieszaj.
  4. Ser camembert krótko zgrillować (ok. 3 minuty), pokroić na kawałeczki, dodać do sałatki. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem. Podawać od razu. Smacznego!


Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem

5 / 5 ( 9 głosów )

5 thoughts on “Sałatka z cukinią, botwinką i grillowanym camembertem”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.