Przejdź do treści
Składniki
- Mix sałat z roszponką 1 opakowanie
- Sznycel z indyka 5 sznycli
- Pomarańcza 1 pomarańcza
- Oliwa z oliwek 1 łyżka
- Cytryna 1 łyżka soku z cytryny
- Sos słodko-pikantny Thai 1 łyżka
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
Wykonanie:
- Na patelni rozgrzać oliwę, sznycle pokroić w paseczki i wrzucić na rozgrzaną patelnię, doprawić solą i pieprzem.
- Pomarańczę obrać, pozbawić białych błonek i rozdzielić na cząstki.
- Do miski wyłożyć sałatę, dodać indyka, pomarańczę, sos słodko-pikantny oraz skropić sokiem z cytryny. Wymieszać. Smacznego!
Pyszna sałatka, uwielbiam takiego rodzaju. Wypróbuje z indykiem, bo jeszcze nie dodawałam go, zazwyczaj kurczak ląduje w sałatach:-)