Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki


Szybka i smaczna surówka – nie tylko do obiadu ;-)

Składniki

  • Kapusta pekińska pół główki
  • Kukurydza pół puszki
  • Marchew 2 surowe marchewki
  • Papryka czerwona 1 papryka
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Majonez 2 łyżki
  • Sos słodki chili 1 łyżka
  • Jogurt naturalny 3 łyżki

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki

Wykonanie:

  1. Opłukaną kapustę pekińską drobno pokroić.
  2. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Czerwoną paprykę pokroić w drobną kostkę.
  4. Odcedzić kukurydzę i wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać sól i pieprz, a następnie 2 łyżki majonezu, 1 łyżkę sosu słodkiego chili oraz 3 łyżki jogurtu naturalnego. Wymieszać. Smacznego! ;-)

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

3 odpowiedzi na “Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.