Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego – to pyszna, chrupiąca sałatka, idealna jako dodatek do obiadu :) Natknęłam się na nią gdzieś na jednej z grup FB, a że lubimy seler naciowy i chrupiące sałatki, to postanowiłam wypróbować przepis :) Jeśli też lubicie intensywny smak selera połączony z chrupiącą rzodkiewką i jabłuszkiem, to polecam Wam również wypróbować ten przepis :)
Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego – Składniki:
- 1 pęczek rzodkiewki (ok. 125g, waga bez liści)
- 2 jabłka (ok. 320g, waga przed obraniem i wydrążeniem gniazd nasiennych)
- 4 gałązki selera naciowego (ok. 200g)
- 2 łyżki majonezu
- sok z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego – Wykonanie:
- Seler naciowy umyć, osuszyć i pokroić w paseczki.
- Rzodkiewki oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę.
- Jabłko obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać.
- Do miski wrzucić wszystkie składniki na sałatkę (seler, rzodkiewkę i jabłko), dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. Smacznego!
