Wiosenna sałatka ze świeżym ogórkiem, szczypiorkiem, szynką i makaronem

Sałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiem

Uwielbiam delikatny smak pierożków tortellini , zwłaszcza we wszelkiego rodzaju sałatkach.

Składniki

  • Makaron tortellini 100-150g
  • Ogórek świeży 1 sztuka
  • Kukurydza pół puszki
  • Szczypiorek 2 pęczki
  • Szynka dowolna, może być konserwowa, 200g
  • Ser żółty 10 plasterków
  • Majonez 1 łyżka
  • Jogurt naturalny 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz
Bardzo kolorowa sałatka z szynką i makaronem

Wykonanie:

  1. Tortellini ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić, ostudzić.
  2. Ser i szynkę pociąć w paseczki.
  3. Ogórek pokroić w kostkę.
  4. Szczypiorek posiekać.
  5. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  6. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miseczki, dodać majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Kolorowa wiosenna sałatka z makaronem, szynką i kukurydzą

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 odpowiedzi na “Sałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.