Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej
Sałatki do grilla Sałatki i surówki

Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej

Słodko-pikantna surówka do obiadu.

Składniki

  • Kapusta pekińska mała
  • Marchew 1 średniej wielkości
  • Ogórek kiszony 2 ogórki
  • Majonez 1 łyżka
  • Sos słodko-pikantny Tao Tao 1 łyżka
Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej

Wykonanie:

  1. Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować.
  2. Marchewkę zetrzeć na średnich oczkach.
  3. Ogórki pokroić w kostkę.
  4. Całość wrzucić do jednej miski, dodać majonez i sos słodko-pikantny, wymieszać. Smacznego!
Rate this post

6 thoughts on “Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej”

  1. Szkoda, że nie mam tego sosu i kiszonych ogórków, zaraz bym sobie zrobiła, bo akurat końcówka kapusty pekińskiej leży w lodówce :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.