Surówka z białej kapusty i rzodkiewki


Polecam surówkę do obiadu, z białej kapusty i rzodkiewki.

Składniki

  • Biała kapusta 500g
  • Rzodkiewka 2 pęczki
  • Jogurt grecki 4 łyżki
  • Koperek 1 pęczek
  • Musztarda delikatesowa 4 łyżeczki
  • Sól do smaku

20140413_174508

Wykonanie surówki z białej kapusty:

  1. Białą kapustę poszatkować drobno lub zetrzeć na tarce, posypać solą i odstawić na ok. 20 minut, by zmiękła. Po tym czasie ewentualnie odsączyć, jeśli puściła soki.
  2. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce, dodać do kapusty.
  3. Koperek posiekać drobno i dodać do pozostałych składników.
  4. Następnie dodać jogurt grecki oraz musztardę. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki surówki. Ewentualnie doprawić jeszcze solą do smaku.

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.