Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim)

Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim)

Szybka surówka do obiadu . Zobacz również inne sałatki i surówki (przepisy)

Składniki

  • Biała kapusta 300g
  • Rzodkiewka 4 rzodkiewki
  • Świeży ogórek 1 ogórek
  • Czerwona cebula 1 cebula
  • Czerwona papryka 1 papryka
  • Puszka kukurydzy
  • Sól
  • Sos włoski wg. przepisu na blogu

Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim)

Wykonanie:

  1. Kapustę poszatkować, dodać sól i odstawić na 30minut, by kapusta zmiękła.
  2. Ogórka obrać, pokroić w kostkę.
  3. Rzodkiewki pokroić w plasterki.
  4. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki.
  5. Cebulę pokroić w piórka.
  6. Wrzucić wszystkie składniki do miski, dodać kukurydzę odsączoną z zalewy.
  7. Przygotować sos włoski (przepis na sos włoski do sałatek ), dodać go do surówki i wymieszać. Smacznego!

Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim)

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

5 odpowiedzi na “Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.