Surówka z białej kapusty, marchewki, szczypiorku i koperku (z musztardą)

Surówka z białej kapusty, marchewki, szczypiorku i koperku (z musztardą)



Składniki

  • Biała kapusta 200g
  • Marchew 1 duża marchew
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Koperek 1 pęczek
  • Musztarda 1 łyżeczka
  • Olej z pestek winogron 2 łyżki
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
Surówka z białej kapusty, marchewki, szczypiorku i koperku (z musztardą)

Wykonanie:

  1. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na ok. 30 minut, by zmiękła.
  2. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
  3. Koperek i szczypiorek posiekać.
  4. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać olej z pestek winogron, wymieszać. Dodajemy musztardę, doprawiamy solą i pieprzem, wymieszać. Dodać cukier do smaku, wymieszać. Smacznego!


Surówka z białej kapusty, marchewki, szczypiorku i koperku (z musztardą)

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 odpowiedzi na “Surówka z białej kapusty, marchewki, szczypiorku i koperku (z musztardą)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.