Pyszne sznycle z indyka w panierce sezamowej.
Składniki
- Sznycle z indyka 5 sztuk
- Pieprz do smaku
- Sól do smaku
- Papryka słodka czerwona do smaku
- Czosnek granulowany do smaku
- Jajko 2 sztuki
- Bułka tarta 4 garście
- Sezam 4 łyżki
- Mąka do oprószenia
- Olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
- Sznycle z indyka lekko rozklepać, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i czosnkiem.
- Jajka rozbełtać.
- Sznycle najpierw obtoczyć w mące, a następnie w jajku.
- Bułkę tartą wymieszać z sezamem. W tak przygotowanej panierce obtoczyć sznycle z indyka.
- Na patelni rozgrzać olej rzepakowy (lub oliwę z oliwek). Smażyć sznycle z obu stron na złoty kolor. Smanczego! :)