Szybka przekąską – idealna na sezonową imprezę , czy też wieczorne podjadanie ;-)
Składniki
- Szparagi 12 szparagów (ja użyłam zielonych)
- Ciasto francuskie 1 opakowanie
- Sos sojowy
- Sól
- Jajko
- Ziarna sezamu
- Sos dowolny
Wykonanie:
- Szparagi ugotować al dente w osolonej wodzie (zobacz post: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? ). Szparagi można obrać z grubszych włókien jeśli istnieje taka potrzeba.
- Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować sosem sojowym i podzielić na 12 paseczków.
- Każdego szparaga owinąć ciastem francuskim (zawijać spiralnie, aby jeden kawałek ciasta nachodził na drugi).
- Posmarować owinięte szparagi rozkłóconym jajkiem, posypać sezamem. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku przez ok. 15 minut w 200C (aż ciasto się zarumieni).
- Podawać z sosem czosnkowym , tatarskim lub innym ulubionym.

Superowe, świetnie się prezentują, pewnie każdy byłby pod wrażeniem.
rewelacyjnie to wygląda :)
pięknie się prezentują:)
Och, jakie fantastyczne!!!!
Faktycznie wyglądają na takie do schrupania:)