5 thoughts on “Szparagi zapiekane w sosie serowym”
zrobiłam, sos pyszny, jednak szparagi wyszły bardzo włókniste :( nie wiem czemu, może za mało były obrane, choć to byly te chude i i tak zostały cienkie patyczki po obraniu :P
Niestety to jest zmorą jeśli chodzi o białe szparagi. Trzeba strasznie uważać, zwłaszcza przy ich zakupie. Może już w sklepie za długo leżały i nieco się wysuszyły? Tutaj masz notkę, w której szczegółowo opisałam na co powinniśmy zwracać uwagę jeśli chodzi o szparagi: http://kulinarneprzeboje.pl/2013/05/19/szparagi-przepisy-jak-obierac-gotowac/
zrobiłam, sos pyszny, jednak szparagi wyszły bardzo włókniste :( nie wiem czemu, może za mało były obrane, choć to byly te chude i i tak zostały cienkie patyczki po obraniu :P
Niestety to jest zmorą jeśli chodzi o białe szparagi. Trzeba strasznie uważać, zwłaszcza przy ich zakupie. Może już w sklepie za długo leżały i nieco się wysuszyły? Tutaj masz notkę, w której szczegółowo opisałam na co powinniśmy zwracać uwagę jeśli chodzi o szparagi:
http://kulinarneprzeboje.pl/2013/05/19/szparagi-przepisy-jak-obierac-gotowac/
Pychota! Uwielbiam szparagi – czekam tylko aż świeże pojawią się wreszcie w sklepach! <3
Ja także czekam juz na sezon szparagowy :)
Sezon na szparagi już blisko ,więc ten smakowity przepis zapisuję do zrobienia