Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Sałatki do grilla Sałatki i surówki

Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Kuchnia : Polska

Szybka surówka obiadowa z jogurtem naturalnym stanowi idealny dodatek do wielu dań. Pasuje zarówno do panierowanej rybki, jak i potraw z mięsa.

Składniki

  • Kapusta pekińska 1 mała sztuka
  • Kukurydza konserwowa pół puszki
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Cytryna 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Jogurt naturalny 2 czubate łyżeczki
  • Majonez 3 płaskie łyżeczki
  • Cukier 1 łyżeczka

Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Wykonanie:

  1. Kapustę poszatkować.
  2. Szczypiorek drobno pokroić.
  3. Kukurydzę odsączyć i dodać do pekinki.
  4. Wszystkie składniki wrzucić do miski.
  5. Dodać majonez, jogurt, sól, pieprz, sok z cytryny i cukier. Wymieszać.
  6. Odstawić na 15 minut, by sałatka się ‘”przegryzła”. Smacznego!

Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Rate this post

12 thoughts on “Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy”

  1. Bardzo dziekuje za pomysl wlasnie zastanawialam sie na jutro na obiad i szukalam cos szybkiego ,zdrowego i zupelnie innego i cosz tu widze pyszna salatka i mam te skladniki w domu jest na bank ze jutro bede ja miec na obiad slicznie dziekuje !!!! pozdrawiam :-)

  2. pyszności, coś zupełnie innego :) nowa świeżośc kuchni. Na pewno będzie gościc na moim stole. Pozdrawiam

  3. PRZEpyszna surowka! faktycznie baaardzo baardzo PROSTA! na pewno na stale zagosci w mojej kuchni!:))) DzIeKuJe za ten przepis! :D Magda

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here