Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy


Szybka surówka obiadowa z jogurtem naturalnym stanowi idealny dodatek do wielu dań. Pasuje zarówno do panierowanej rybki, jak i potraw z mięsa.

Składniki

  • Kapusta pekińska 1 mała sztuka
  • Kukurydza konserwowa pół puszki
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Cytryna 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Jogurt naturalny 2 czubate łyżeczki
  • Majonez 3 płaskie łyżeczki
  • Cukier 1 łyżeczka

Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Wykonanie:

  1. Kapustę poszatkować.
  2. Szczypiorek drobno pokroić.
  3. Kukurydzę odsączyć i dodać do pekinki.
  4. Wszystkie składniki wrzucić do miski.
  5. Dodać majonez, jogurt, sól, pieprz, sok z cytryny i cukier. Wymieszać.
  6. Odstawić na 15 minut, by sałatka się ‘”przegryzła”. Smacznego!

Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

12 odpowiedzi na “Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy

  1. Poszukiwaczka nowych pomyslow !!! :

    Bardzo dziekuje za pomysl wlasnie zastanawialam sie na jutro na obiad i szukalam cos szybkiego ,zdrowego i zupelnie innego i cosz tu widze pyszna salatka i mam te skladniki w domu jest na bank ze jutro bede ja miec na obiad slicznie dziekuje !!!! pozdrawiam :-)

  2. Anonymous :

    PRZEpyszna surowka! faktycznie baaardzo baardzo PROSTA! na pewno na stale zagosci w mojej kuchni!:))) DzIeKuJe za ten przepis! :D Magda

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.