Przepyszny sos do pizzy z pomidorów i oliwy z oliwek

Szybki sos do pizzy – sos pomidorowy

Mój niezastąpiony sos do każdej pizzy! ;-) Szybki, prosty i bardzo smaczny. Podkreśli smak każdej pizzy. Wypróbujcie go koniecznie.
Polecam Wam również do wypróbowania: Sos do pizzy (i nie tylko) z pomidorów w puszce

Szybki sos do pizzy – Składniki:

  • Koncentrat pomidorowy 3 duże łyżki (lub przecieru pomidorowego)
  • Czosnek 2-3 ząbki (lub więcej wg. upodobań)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
  • Woda 50ml
  • Oregano do smaku
  • Bazylia do smaku

Szybki sos do pizzy – Wykonanie:

  1. Czosnek zetrzeć lub przecisnąć przez praskę.
  2. Oregano i bazylię drobno posiekać.
  3. Do miseczki wrzucić 3 łyżki koncentratu (ja dałam Madero – należy do tych łagodniejszych w smaku), dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, 50ml wody, czosnek oraz zioła. Wymieszać.
  4. Sos idealnie nadaje się do smarowania spodów do pizzy.
  5. Polecam również: Sos do pizzy (i nie tylko) z pomidorów w puszce

Sos do pizzy - sos pomidorowy, Pizza Sauce - Tomatensauce

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

34 odpowiedzi na “Szybki sos do pizzy – sos pomidorowy

  1. Stek :

    Wygląda rewelacyjnie, z pewnością spróbuję dorzucić to do swojego menu. Moja pizza jest już smaczna sama w sobie, ale zawsze polewałem ją jakimś Kotlinem czy innymi Pudliszkami. Naturalny sos z pewnością poprawi jej walory smakowe :)

  2. konrad :

    mam pytanie jestem ze wsi marketów tu nie ma może być oregano i bazylia z torebki? bo świeżej tu raczej nie dostane i czy trzeba to zagotować

  3. Natalia :

    Ja robię inaczej i też jest przepyszny :)
    3 łyżki koncentratu
    trochę oleju żeby rozrzedzić
    w to pół łyżeczki cukru
    oregano
    bazylia (świeża najlepsza)
    MNIAAAM :)

  4. Anonymous :

    Czy można nie dodać czosnku a zamiast oliwy z oliwek dodać oleju i czy można dodać przypraw w proszku ?? ;D I jeszcze jakbyś wiedział/a czy jeśli posmaruję spód pizzy olejem będzie chrupiący ? ;* Prooszę szybką odpowiedź . ;-D

  5. FotoGoto :

    Mnie się wydaje że najlepszy sos jest ze świeżych pomidorów, lub poza sezonem można użyć takich z puszki. Fakt że potrzeba czasu żeby zredukować wodę, ale na pewno smak jest lepszy od koncentratu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.