Tortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad!


Tortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad! Wypróbujcie koniecznie! Z takich szybkich propozycji obiadowych może przypadnie Wam również do gustu: Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym lub
Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut


Tortellini w sosie szpinakowym – Składniki:

  • 450g mrożonego szpinaku (liście)
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 200ml bulionu warzynego lub drobiowego (rosołu)
  • 250g mascarpone
  • 250g tortellini ze szpinakiem i ricottą
  • sól, pieprz do smaku

tortellini w sosie szpinakowym

Tortellini w sosie szpinakowym – Wykonanie:

  1. Tortellini ugotować w osolonej wodzie wg opisu na opakowaniu (najlepiej żeby było ugotowane al dente).
  2. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć czosnek (ok. 30 sekund). Następnie dodać szpinak, podsmażyć aż się rozmrozi. Dodać bulion i mascarpone, wymieszać. Gdy nadmiar płynów nieco odparuje dodać ugotowany makaron tortellini, wymieszać. Dusić jeszcze przez ok. 3-5 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Z takich szybkich propozycji obiadowych może przypadnie Wam również do gustu: Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym lub
Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut


 

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

4 odpowiedzi na “Tortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad!

  1. Daniel :

    Świetne danie. Ja jeszcze nie wyobrażam sobie szpinaku bez gałki muszkatołowej więc ją dodaję. I biały pieprz. Z tych proporcji naje się spora rodzinka. Polecam na szybką obiadokolację

  2. Manka :

    Uwielbiam! Często jem właśnie w takiej postaci. Tortellini duszę z bulionem, następnie dodaje szpinak, dalej duszę. Serek…. Ewentualnie czosnek, pieprz i sól! Szpinak, to źródło żelaza, a także kwasu foliowego. Warto go jeść!:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.