Szybkie, smaczne i proste połączenie włoskich i meksykańskich smaków.
Składniki
- Tortilla pełnoziarnista 4 placki
- Pierś kurczaka 1 podwójna pierś
- Suszone pomidory z kaparami w zalewie
- Sos salsa
- Zioła włoskie
- Olej z pestek winogron
- Ser mozzarella 2 duże kulki
Wykonanie:
- Piersi z kurczaka pokroić w paseczki, polać olejem z pestek winogron, posypać świeżo zmielonymi ziołami włoskimi i dokładnie otoczyć w nich mięso. Ostawić na 15 minut. Następnie mięso podsmażyć na patelni.
- Mozzarellę pokroić w plasterki, wrzucić do pojemniczka. Zalać ją pomidorami i kaparami oraz zalewą. Odstawić na 15 minut.
- Na placki tortilli położyć kurczaka, pomidory z kaparami i mozzarellę, polać odrobiną zalewy. Tortillę zawinąć w ‘koperty’, piec na grillu elektrycznym do ‘zarumienienia’ i rozpuszczenia sera.
Interesujące
Mozzarella i suszone pomidory – PYCHA!
pychota:D
Świetne!
Obserwuję blog :)
ooo mniam!na pewno zrobie i to chyba jeszcze dzisiaj:)
Pyszne, lubię takie rzeczy. :)
wieki nie jadłam tortilli :)