Został mi kawałeczek ciasta francuskiego, postanowiłam więc zrobić z niego coś na szybko do kawy ;-)
Składniki
- Ciasto francuskie
- Jajko żółtko
- Borówki garść
- Bita śmietana
- Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić na kwadraty, złożyć na pół (aby powstał trójkącik), natrzeć rozmąconym żółtkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10-15 minut aż do uzyskania złoto-brązowego koloru.
- Gotowe ciastka ostudzić, przeciąć (ale nie do końca) tak, aby powstały kieszonki w trójkątach.
- Wypełnić śmietaną (ja ze względu na oszczędność czasu użyłam śmietany w spray’u) i borówkami. Smacznego!
super!!! i na pewno!!! zawita na moim stole w niedzielę ,dzięki za szybki przepis …mniam, mniam
Poszłam do kuchni z zamiarem zrobienia takich jak Ty kieszonek z bitą śmietaną, ale pierwsze pod rękę nawinęły mi się powidła mojej Babci. Super fajna i szybka sprawa jak ma się ochotę na coś słodkiego :-)
Ania
Ciasto francuskie z śmietaną i owocami, PYCHOTKA:)
mm :) jakie apetyczne ;)
Mniam! Super i na 100 % pyszne. Ja do porannej kawki zawsze wcinam coś słodkiego mimo, że za słodyczy nie kocham. Chętnie bym takiego trójkącika jutro rano zjadła :)
Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Super pomysł:) I jaki pyszny;)
słodkie pychotki!
takie szybkie coś-mały ratownik przed napadem ochoty na “to coś” :D
Pycha! U mnie dziś też ciasto francuskie, ale w wersji wytrawnej :)
pysznie wyglądają :)
pysznie wyglądają :)
oj borówki zawsze i wszędzie :)