Wątrobę umyć, osuszyć papierowym ręcznkiem, pokroić na kawałki (im mniejsze, tym szybciej się usmażą). Doprawić czarnym pieprzem lub ziołowym. Otoczyć każdy kawałek w mące.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć wątrobę z obu stron.
Następnie obrać cebulę, pokroić w talarki, delikatnie posolić, dodać cukier, usmażyć na patelni na odrobinie oleju. Do usmażonej cebuli dodać łyżeczkę papryki słodkiej, pół szklanki wody i wszystko wymieszać. Dodać usmażoną wątróbkę, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 8-10 min.
Dosolić pod koniec smażenia lub bezpośrednio na talerzu.
Ja nie lubię, ale muszę się w końcu przełamać i zrobić dla mojego lubego ;)
Wspaniała
Za wątróbką nie przepadam, ale wygląda bardzo apetycznie.
zdrowe apetycznie wygląda mnim