Wegetariańska jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i cebulą
Śniadania i kolacje

Wegetariańska jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i cebulą

Każdy jajecznice potrafi zrobić, bo rozbełtanie jajek, to przecież nie problem. Jednak faktem jest to, że takie hasła : jak ugotować ziemniaki, czy właśnie jajecznica – często występują w wyszukiwaniach. Tak więc postanowiłam podzielić się przepisem, mimo jego prostoty wykonania ;-)

Składniki

  • Jajko 5 jajek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Cebula dymka wraz ze szczypiorkiem
  • Pomidorki koktajlowe cherry
  • Masło

Wegetariańska jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i cebulą

Wykonanie:

  1. Na patelni podsmażyć cebulkę na odrobinie masła.
  2. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Dodać już do lekko podsmażonej cebuli.
  3. Jajka rozbełtać, dodać sól i pieprz oraz szczypiorek, wymieszać.
  4. Na patelnię wlać jajka, smażyć na małym ogniu, delikatnie przesuwając jajka drewnianą łyżką aż jajka odpowiednio się zetną.

Wegetariańska jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i cebulą

Rate this post

3 thoughts on “Wegetariańska jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i cebulą”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here