Każdy jajecznice potrafi zrobić, bo rozbełtanie jajek, to przecież nie problem. Jednak faktem jest to, że takie hasła : jak ugotować ziemniaki, czy właśnie jajecznica – często występują w wyszukiwaniach. Tak więc postanowiłam podzielić się przepisem, mimo jego prostoty wykonania ;-)
Składniki
- Jajko 5 jajek
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Cebula dymka wraz ze szczypiorkiem
- Pomidorki koktajlowe cherry
- Masło
Wykonanie:
- Na patelni podsmażyć cebulkę na odrobinie masła.
- Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Dodać już do lekko podsmażonej cebuli.
- Jajka rozbełtać, dodać sól i pieprz oraz szczypiorek, wymieszać.
- Na patelnię wlać jajka, smażyć na małym ogniu, delikatnie przesuwając jajka drewnianą łyżką aż jajka odpowiednio się zetną.
Fajne na śniadanie
apetycznie ;)
jedno z ulubionych śniadań! :)