Jest to szybsza wersja tradycyjnej zupy brokułowej.
Składniki
- Bulion 0,5l
- Brokuł 1 duży
- Limonka sok z limonki
- Cukier
- Pieprz do smaku
- Sól do smaku
Wykonanie:
- Brokuły umyć pod bieżącą wodą, podzielić na mniejsze części, pozostawić tylko różyczki.
- Zagotować bulion, wrzucić do niego brokuły i gotować ok. 15 minut na bardzo małym ogniu (bulion nie musi zakrywać brokuł – wystarczy przykryć gatnek, by ugotowały się one na parze).
- Po tym czasie zmiksować bulion z brokułami. Dodać sól, pieprz, cukier i sok z limonki do smaku. Smacznego!
Uwielbiam brokułową;)
zielono! Uwielbiam brokuł :) chętnie spróbuję :)
oo z limonką? ciekawy dodatek :) ja zawsze dodaje ser pleśniowy ;)
pięknie podana zupka, dla mnie ideał:)
Pięknie wygląda. Od razu tak jakoś wiosenniej :)